NAKON TUŽBE PROTIV NELETA i RTS-a: Sejo Sexon u Podgorici otvorio izložbu fotografija (FOTO)

Zabranjeno pušenje danas nastupa u glavnom gradu Crne Gore na Festivalu kulture Zabjelo.

  • Kultura

  • 09. Jun. 2023  

  • 1

Samo nekoliko dana nakon što je Zabranjeno pušenje najavilo da će tužiti RTS, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića zbog zloupotrebe autorskih prava, frontmen benda Sejo Sexon je u Podgorici u KIC-u Budo Tomović otvorio izložbu fotografija "To je bilo neko ljepše i sretnije vrijeme" fotografa Dragana Teodorovića Zeke.

Dragan Teodorović Zeko je između ostalog bio i dugogodišnji saradnik za tehniku grupe Zabranjeno pušenje te je na taj način, sarađujući s raznim izvođačima, često imao priliku vidjeti kako koncert izgleda s one druge strane, iz perspektive izvođača.

alt

Na taj način nastala je ova izložba čiju postavku čine fotografije s koncerata različitih rock grupa s prostora bivše Jugoslavije i iz drugih svjetskih metropola. U fokusu fotografija je publika i njezino raspoloženje tokom koncerata iz punih dvorana, arena i sa stadiona.

Nakon sinoćnjeg otvorenja izložbe, Zabranjeno pušenje danas nastupa u glavnom gradu Crne Gore kao headliner na Festivalu kulture Zabjelo. Uz Zabranjeno pušenje nastupit će večeras i Zoster, Ida Prester & Lollobrigida, Kanda Kodža i Nebojša te Neonen. Festival Zabjelo u Podgorici nastavlja se i sutra, piše CdM.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...