ŠOKANTAN ISTUP DOKTORA DIZDAREVIĆA NA FACE TV-u: "Bakir je bio džentlmen, ona je iz njega izvukla zlo! Na kraju se to prelilo na stranku! Sebija je folirala, nema diplome…“

-Sebija je napadala i moju majku, Zehru Dizdarević! Brinuli smo se, jer smo znali na šta su spremni, kazao je Dizdarević.

  • Vijesti

  • 10. Jun. 2023  10. Jun. 2023

  • 6

Dr. Kemal Dizdarević gostovao je u programu Face televizije te je pred kamerama iznio niz optužbi na račun Sebije Izetbegović.

-Sebija Izetbegović će morati biti smijenjena, a prije toga i Upravni odbor! To će se desiti, a onda se mora napraviti zajednička strategija! Sebija je folirala, nema diplome. Ta žena nije imala ono čime bi mogla dokazati da ima zvanja! Hrabar postupak su proveli na Univerzitetu! To je bilo bazirano na činjenicama! Njen stil vladanja je van komplimenta! Ako dobije moućnost da se vrati u politiku, to će biti loše.

Eto, Erdogan je pobijedio, zato joj je bolje da ide u Istanbul! Sebija je pritisla Bakira, morao ju je uvesti u politiku! Možda ga je i ucijenila! Žena je bila isfolirana; ona je svojim tinejdžerskim mozgom počela da fantazira i da ulazi u sukobe s ljudima koji su kompetentniji od nje. Njeno ponašanje je kao ponašanje tinejdžera. Kad joj je Bakir dopustio da uđe u politiku, napravio joj je štetu. Ona je glavna, ona se sve pita. Bakir jeste papučar, naravno! Sudbina moje djece je zavisila od nje, koja nema školu, koja je isfolirala, koja je pomislila da je nešto i neko! Uzela mi je posao, ukinula finansije mojoj djeci! Drži predstavu pod svojom kontrolom i ona određuje budućnost. Da nje nije bilo, ne bi se ovo desilo! Bakir je prije ostavljao utisak benignog tipa; bio je džentlmen, nije napadao. Ona je iz njega izvukla zlo! Na kraju se to prelilo na stranku! Sebija je napadala i moju majku, Zehru Dizdarević! Brinuli smo se, jer smo znali na šta su spremni!

Suđenje Mutapu i drugima nije bilo nikakav spektakl. Rekao sam precizno da, prema medicinskoj dokumentaciji, Alisa Mutap nije imala potres mozga, a kao posljedicu nije mogla imati amneziju!

Ona nije ni gubila svijest, prema tome nije ni mogla imati potres mozga i amneziju! Doktor iz CUM-a je napisao nalaz da se pacijentica ne sjeća kratkog događaja. Stvari su kristalno jasne, ovaj slučaj je potpuno jasan! Porodici Memić potrebna je strašna snaga! Muriz ima intelektualnu snagu! On se bori za svoju, a i našu istinu! Bolesno smo društvo! Agresivni i loši su glasni! Srbi imaju izražen državotvorni element! Sudbina Bošnjaka ili Bosanaca bez BiH je vrlo diskutabilna! Neki su radili na podjeli BiH, jer su smatrali da tako treba, a drugi jer nisu vidjeli drugu soluciju! Niko nije smio, ni pod kojim okolnostima, potpisati podjelu Bosne!

U muslimanskom korpusu su postojale struje koje su radile na podjeli Bosne! Ključna izdaja kreće iz većinskog naroda! RS je fakat! Blinken je pozvao Konakovića da razgovaraju; to se mora uvažiti! Treba promijeniti sistem, ukinuti “mi” i “oni”! Naša realnost ne vodi nigdje! Čemu vodi trideset godina svađanja?! Oni koji otvoreno rade protiv BiH bi trebali da shvate da to nije put! Dodik je vidio da se njegova simbolika na neki način toleriše i odmah je i njegov pristup drugačiji. Ušao sam u politiku bez iskustva, bio sam izmanipulisan. Sada se neki stvari mijenjaju, ali ne bih u politiku – to me ne zanima!

Plan je da se vratim u Sarajevo, ne znam kada tačno. Rekao sam saradnicima u Njemačkoj da mi je plan da se vratim u BiH! Ismet Gavrankapetanović je iskusan, korektan čovjek. Dobro je da ga spominju kao potencijalnog direktora KCUS-a. Ne znam da je i moje ime u opciji. Novac mi nikad nije bio u prvom planu. Cilj je napraviti kvalitetan KCUS koji će služiti ljudima, bez protjerivanja radnika koji se nekome ne sviđaju! Ako ne preuzmemo zapadni model zdravstva, ostat ćemo kasaba! Neće vještačka inteligencija zamijeniti ljude. Ona funkcioniše samo na osnovu zacrtanih algoritama i protokola! Nema ono što mi imamo – specifičan oblik doživljaja, mogućnost da stvari gledamo kritički i da stvari predstavimo spontano i kreativno. Naš mozak je baziran na dugotrajnoj evoluciji. Morfološki ima različite stepene razvoja. Mozak ima sto milijardi neurona! Svaki neuron ima prosječno 10.000 konekcija, kazao je Dizdarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...