SPEKTAKULARNO FINALE NBA LIGE: Denver na krilima fantastičnog Jokića srušio Miami i osvojio povijesni naslov... (VIDEO)

I Michael Porter upisao je double-double te dodao 16 poena i 13 skokova, a Jamal Murray zaključio je susret s 14 poena, osam skokova i osam asistencija.

  • Sport

  • 13. Jun. 2023  13. Jun. 2023

  • 0

Košarkaši Denver Nuggetsa pred svojim su navijačima u Ball Areni stigli do svog prvog, povijesnog naslova NBA prvaka. Nikola Jokić i društvo iskoristili su prvu meč loptu i savladali Miami u petoj utakmici s 94:89.

Nikola Jokić predvodio je domaći sastav s double-double učinkom u koji je ugradio 28 poena i 16 skokova, a dodao je tome i četiri asistencije. I Michael Porter upisao je double-double te dodao 16 poena i 13 skokova, a Jamal Murray zaključio je susret s 14 poena, osam skokova i osam asistencija.

Kod Heata je sve do posljednje četvrtine raspoložen s double-double učinkom bio Bam Adebayo (20p, 12s), dok je Jimmy Butler upisao 21 poen, tri skoka i pet asistencija.

Pogledajte najzanimljivije detalje s utamice.

Nikola Jokić proglašen je MVP-jem finala NBA lige.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...