BRUKA U MOSTARU: UABNOR o devastaciji Partizanskog spomen groblja -"I nakon godinu dana istraga je u tijeku..."

Smatraju da imaju pravo znati dokle se došlo jer, kako kažu, rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo.

  • Društvo

  • 14. Jun. 2023  14. Jun. 2023

  • 2

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar podsjetilo je da se danas navršila godina dana od "rušilačkog terorističkog čina" na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine - Partizansko spomen groblje u Mostaru.

U priopćenju za javnost su naveli da ne mogu biti zadovoljni odgovorom iz županijskog MUP-a da je istraga u tijeku i da je Tužiteljstvo formiralo predmet, istaknuvši kako je krajnje vrijeme da se u rješavanje uključe i federalne policijske strukture, te državne sigurnosne agencije.

Smatraju da imaju pravo znati dokle se došlo jer, kako kažu, rušilački pohodi na ovaj spomenik traju previše dugo.

Iz UABNOR-a Mostar ističu da neučinkovitost navodi na sumnju da "u slučaju terorističkog čina na Partizansko spomen groblje postoje opstrukcije i nedostatak volje da se sve riješi".

Na kraju su naglasili kako izravnim suučesnicima u uništavanju ovog Nacionalnog spomenika, zbog nepoduzimanja mjera zaštite, smatraju Gradsku upravu Mostara, Vladu Hercegovačko-neretvanske županije i Vladu Federacije BiH.

"Pozivanje na nedefinirane nadležnosti i prebacivanje odgovornosti jednih na druge samo pogoduje kreatorima političke klime u kojoj bez ikakvih posljedica mogu djelovati neonacističke grupe koje redovno kreću u ovakve rušilačke pohode", zaključeno je u priopćenju Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...