U RATU OKO CRVENE JABUKE OGLASILA SE I CROATIA RECORDS: “Samo je jedan simbol benda”

U tom saopćenju nedvosmisleno staju iza Žere.

  • Kultura

  • 17. Jun. 2023  

  • 1

Nakon što je bivši bubnjar Crvene jabuke koji živi u Kanadi, Darko Jelčić Cunja najavio osnivanje "nove Crvene jabuke" i teško optužio pjevača Dražena Žerića Žeru s kojim se sudi zbog dugovanja za nastupe, sada se službeno oglasila i diskografska kuća Croatia Records.

U tom saopćenju nedvosmisleno staju iza Žere.

“Crvena jabuka je veliki brand, jedna je od najaktivnijih grupa i diskografski i koncertno. Isto tako jedna je od rijetkih grupa čiji je cjelokupni katalog u arhivi Jugotona i Croatia Recordsa na čijoj smo vjernosti svih ovih godina zahvalni. Crvena jabuka postala je sinonim kvalitete prepoznate na ovim prostorima, a mi kao diskografska kuća iznimno smo ponosni što su naša dva brenda povezana već gotovo četrdeset godina”, navodi se u saoćenju.

Kako je istaknuto, za njih je Dražen Žerić Žera apsolutna konstanta benda od njegovog osnutka, a od 1987. godine kada preuzima ulogu pjevača benda svojim je “specifičnim vokalom, a potom izgledom i stavom postao sinonim za Crvenu jabuku”.

“Njegov prepoznatljiv glas nostalgično je obojao stihove, bilo da se radi o ljubavnim pjesmama ili pjesmama o Sarajevu, gradu kojem su posvetili cijeli album. U posljednjih nekoliko godina Crvena jabuka je koncertno i diskografski jedan od najaktivnijih izvođača. Održali su niz nevjerojatnih koncerata širom regije i cijelog svijeta pružajući nezaboravne muzičke trenutke, a na samo Valentinovo ove godine napunili su i najveći koncertni prostor, Arenu Zagreb. Dražen Žerić Žera uvijek je isticao da je iskrenost prema publici i emocija koju joj pružaju jedini recept za dugovječnost grupe. Sve ove godine u Crvenoj jabuci svirali su i djelovali mnogi članovi što je uobičajeno za grupe s dugogodišnjom karijerom, ali Žera je onaj koji Crvenu jabuku drži na okupu glasom i svojom pojavnošću. Upravo iz tog razloga njihov aktualni album nosi naziv ‘Žera & Crvena jabuka – Neka nova jutra’ koji je ujedno i njihov dvadeset i treći studijski album koji smo objavili. Veselimo se uspješnoj diskografskoj suradnji i u narednim godinama”, zaključuju.

Podsjetimo, Žera nije htio komentirati Cunjin istup kao ni najavu da će sa svojim novim bendom doći i na koncert u Hrvatsku i to već sljedeće godine, prenosi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...