UHAPŠEN RADNIK "VODA REPUBLIKE SRPSKE": Uzeo mito u iznosu od 2.000 eura

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su u toku pretresi službenih i stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni.

  • Vijesti

  • 17. Jun. 2023  

  • 0

Policijski službenici Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su u Prijedoru osobu inicijala N.G. zbog sumnje da je kao zaposlenik Јavne ustanove Vode Republike Srpske u dva navrata od oštećenog tražilo i primilo novac u ukupnom iznosu od 2.000 eura da bi mu pogodovalo u legalizaciji izgrađenog cjevovoda u putnom pojasu.

N. G. je uhapšen zbog sumnje da je počinilo krivična djela primanje mita i trgovina uticajem u akciji kodnog naziva "Sliv" koja se sprovodi pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su u toku pretresi službenih i stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...