PAO KRIMINALAC IZ HERCEGOVINE: Osumnjičenom određen pritvor u trajanju od mjesec dana, tereti se za...

Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage, navodi se u saopćenju.

  • Hronika

  • 19. Jun. 2023  

  • 0

Tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona donijelo je rješenje o određivanju pritvora u trajanju od mjesec dana osumnjičenom M.Z. (1989.), kojem se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od augusta 2022. godine do 13. juna 2023. godine počinio više kaznenih djela "teška krađa" i "krađa" na području Ljubuškog.

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom je dana 17. juna, nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Kantonalnog tužiteljstva ZHK Široki Brijeg, donio ovo rješenje, zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno da bi mogao sakriti tragove ili dokaze te tako ometati kazneni postupak i zbog postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, a za koja kaznena djela se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža.

Tužiteljstvo će nastaviti intenzivno raditi na provođenju potrebnih istražnih radnji u cilju okončanja istrage, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...