PRED UTAKMICU S ESTONIJOM: Thibaut Courtois zbog kapitenske trake napustio reprezentaciju Belgije

Belgijski fudbalski savez potvrdio je da je Courtois napustio kamp i da će propustiti meč s Estonijom u utorak, ali nije obrazložio razloge takve odluke golmana Real Madrida.

  • Sport

  • 19. Jun. 2023  

  • 0

Golman belgijske fudbalske reprezentacije Thibaut Courtois napustio je trening kamp uoči kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo naredne godine, jer, kako tvrde lokalni mediji, nije dobio kapitensku traku u prethodnom susretu, javlja Anadolija.

Belgijski fudbalski savez potvrdio je da je Courtois napustio kamp i da će propustiti meč s Estonijom u utorak, ali nije obrazložio razloge takve odluke golmana Real Madrida.

Lokalni mediji su u ponedjeljak objavili da je Courtois bio razočaran kako je selektor Domenico Tedesco riješio pitanje kapitena u utakmici s Austrijom koja je u subotu završena neriješeno 1:1.

U odsustvu zvijezde Manchester Cityja Kevina De Bruynea zbog povrede, kapitensku traku dobio je Romelu Lukaku, strijelac jedinog gola za Belgiju na tom meču.

List "Het Nieuwsblad" je objavio da je Courtois bio uznemiren zbog odluke selektora i da se zbog toga nije pojavio u hotelu na pripremama za naredni meč.

Tedesco je u subotu kazao kako je red na Courtoisa da ponese traku na meču s Estonijom.

Golman Strasbourga Matz Sels će najvjerovatnije zauzeti upražnjeno mjesto među stativama belgijskog gola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...