DRAMA USRED TURISTIČKE SEZONE: Turisti otkazuju rezervacije i odlaze, pogledajte šta se događa…

- Ovdje nije baš lijepo, mi smo na odmoru. Nismo znali da izgleda ovako, kaže Andrea, turistica iz Austrije.

  • Regija

  • 20. Jun. 2023  20. Jun. 2023

  • 0

Diklo, jedan od najturističkijih dijelova Zadra, ponovno je pod opsadom mehanizacije. Sve je raskopano, turisti nemaju normalan prilaz apartmanima, a i danas je jedan dio Dikla bio bez vode. Radovi su trebali biti gotovi do 15. juna, no očito je da kasne.

Austrijski par nešto manje od sat vremena nije imao vodu. Kažu, nije im to toliko smetalo, ali zbog prilaza apartmanu, prašine, razmislit će hoće li dogodine ovdje ljetovati.

- Ovdje nije baš lijepo, mi smo na odmoru. Nismo znali da izgleda ovako, kaže Andrea, turistica iz Austrije.

I domaći će uglas, kako ne, biti bez vode za ovih vrućina smeta njima, a kamo li ne turistima. Također - raskopane ulice.

- A tko neće bježati, bježe i mještani a kamoli neće turisti, sramota, kaže Nediljko Rimanić iz Dikla.

- Odlaze, bježe turisti. Dođu, a nema vode, prašina. Izgubi se i onaj tko ovdje živi, a kamoli onaj tko dođe. Crpimo vodu iz bunara, ako smo blizu, ako ne - idemo u trgovinu, kaže Branko Rimanić iz Dikla.

Prevoženje vode, vožnja po tucaniku na frekventnoj prometnici, uobičajena je slika Dikla kada zatopli, i to ne samo ove godine.

- S obzirom da smo u posljednjih mjesec dana imali 20 dana intenzivnih oborina, ovo je bila sve jedna velika lokva i prilikom pripreme za asfalt modul stišljivosti nije bilo moguće postići, pojasnio je Grgo Peronja, direktor Odvodnje Zadar.


Više u prilogu HRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...