"PROMJENU ĆEMO SVI OSJETITI": Nedim Sladić najavljuje vrhunac prvog vala vrućine, ali i veliki zaokret

"Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36..."

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Nedim Sladić, popularni bh. meteorolog najavio je da će u petak (23.6) prvi val vrućine u našoj zemlji dosegnuti temperaturni vrhunac.

Ističe kako bi temperatura u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine tokom petka mogla dostići i 38 °C. Ipak, Sladić je najavio osvježenje za vikend.

Riječ je, kako kaže, o osjetnijem padu temperature u našoj zemlji.

"Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak, 23.06.2023. uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36, lokalno na jugu, sjeveroistoku i istoku zemlje i do 38 °C. Nagli prekid vrućine obilježit će izražena hladna fronta sa sjeverozapada s kojom će nažalost biti i lokalno izraženijih nevremena na sjeveru i sjeveroistoku Bosne u petak navečer, no nadati se i bez veće materijalne štete s obzirom na vrlo izražene parametre nestabilnosti - heličnost, potencijalnu vrtložnost, snažnu silu uzgona te snažnu toplotnu energiju pri podlozi.

Naglu temperaturnu promjenu svi ćemo osjetiti - u subotu za 10 do 15 °C hladnije u odnosu na petak u većem dijelu Bosne, dok na jugu Hercegovine je ona slabije izražena - za oko 5 °C niže vrijednosti u odnosu na kraj radne sedmice gdje će ostati vrlo toplo pa i vruće", rekao je Sladić.

Vrhunac prvog vala vrućine ovog ljeta očekujemo u petak, 23.06.2023. uz najviše dnevne temperature zraka od 32 do 36,...

Objavljuje Nedim SladićSrijeda, 21. lipnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...