ZA JOŠ DVA MJESECA: Tužilaštvo KS predložilo produženje pritvora Arminu Berberoviću

- Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je za Faktor glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

  • Hronika

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu produženje pritvora Arminu Berberoviću, osumnjičenom za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, za još dva mjeseca, potvrđeno je za Faktor.

- Produženje je predloženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je za Faktor glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Berberović (27) je priveden nakon saobraćajne nesreće kada je automobilom kojeg je vozio na pješačkom prijelazu u naselju Marijin Dvor usmrtio mladu doktoricu Azru Spahić. Vozio je bez vozačke dozvole, odnosno nema položen vozački ispit, i imao je alkohola u krvi.

U nesreći u kojoj je na mjestu poginula ova mlada doktorica teško su povrijeđene i njene dvije prijateljice, godinu starija Alma S., također mlada doktorica, porijeklom iz Zenice, koja je zadobila po život opasne povrede, te 21- godišnja E. S. s Ilidže, koja je nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...