POSEBNA PRAVILA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE: Cajke zabranjene u hrvatskom gradu

Grad Đurđevac objavio je na svojoj web stranici posebna pravila za vrijeme održavanja tradicionalne Picokijade.

  • Estrada

  • 21. Jun. 2023  

  • 0

Gradska vlast Đurđevca u Hrvatskoj u kojem se ovog vikenda održava 55. Picokijada zabranila je da se u ugostiteljiskim objektima puštaju cajke.

Grad Đurđevac objavio je na svojoj web stranici posebna pravila za vrijeme održavanja tradicionalne Picokijade.

Tačnije to znači da od 21. do 25. lipnja ugostitelji smiju raditi 24 sata dnevno, ali zato ne mogu da puštaju muziku po sopstvenom izboru. vlastitom izboru.

„U ugostiteljskim objektima koji se nalaze na Trgu sv. Jurja i Starogradskoj ulici u Đurđevcu za vrijeme održavanja kulturnih priredbi može se puštati i izvoditi samo primjerena tradicionalna i zabavna muzika“, piše na sajtu grada, prenosi Dnevnik.hr.

O kakvoj je tačno muzici riječ još uvijek nije sasvim jasno. Ono što je jasno je da se takvom odlukom zapravo želi spriječiti da se u centru grada puštaju cajke.

Iako su cajke prvobitno značile turbofolk, često se pod tim pojmom podrazumijeva sva pop-muzika iz Srbije.

Kako će vlasti Đurđevca odlučiti šta je zabavna muzika i da li će tim povodom dovesti neke muzičke stručnjake koji će to prosuđivati, još uvijek nije otkriveno.

Također, na sajtu još uvijek nije navedeno i kako će oni koji budu kršili tu odluku biti kažnjeni.

Podsjećamo, već duže vrijeme u Hrvatskoj javnosti „lome se koplja“ treba li zabraniti cajke pa je gradonačelnik Pule krajem februara zabranio koncert jer nije bio zadovoljan vrstom muzike koja je najvaljena, a na kojem je trebalo da nastupe Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Ubrzo poslije toga istu stvar je uradio i gradonačelnik Osijeka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...