EDIN FORTO S ČELNICIMA WBIF-a i EIB-a: Prioritet brza cesta Sarajevo-Podgorica

Ministar Forto je potcrtao kako je prometno uvezivanje regiona preduvjet ekonomskog i svakog drugog razvoja te da je nakon značajnih ulaganja u izgradnju autocesta vrijeme da se značajnija pažnja i sredstva konačno usmjere ka razvoju željezničkog prometa u Bosni i Hercegovini.

  • Ekonomija

  • 22. Jun. 2023  

  • 0

"Izgradnja željezničke infrastrukture kao i brze ceste na relaciji Sarajevo-Podgorica, prioritetni su projekti Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, a čija realizacija direktno ovisi od podrške Evropske unije, odnosno njenih fondova", istakao je državni ministar Edin Forto tokom sastanka sa šefom sektora Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) Richardom Masa i šefom kreditnih operacija u Hrvatskoj, Sloveniji i zapadnom Balkanu Evropske investicijske banke Matteom Rivellinijem te njihovim saradnicima.

Ministar Forto je potcrtao kako je prometno uvezivanje regiona preduvjet ekonomskog i svakog drugog razvoja te da je nakon značajnih ulaganja u izgradnju autocesta vrijeme da se značajnija pažnja i sredstva konačno usmjere ka razvoju željezničkog prometa u Bosni i Hercegovini, a na čemu region i pogotovo zemlje Evropske unije već duži period intezivirano rade sa vidljivim rezultatima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...