NIJE IMAO ORBANISTIČKU DOZVOLU: Ministar Edin Forto izbrisao tvit u kojem je prenio poruke Viktora Orbana koje je uputio Vijeću ministara BiH!

Riječ je o "dvije teze" premijera Mađarske koje je izrekao na sastanku sa članovima Vijećem ministara BiH

  • Mini market

  • 23. Jun. 2023  

  • 1

Edin Forto, ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom objavio je jutros tweet u kojem je sažeo poruke koje je svojim domaćinima uputio gost iz Mađarske.

Riječ je o "dvije teze" premijera Mađarske koje je izrekao na sastanku sa članovima Vijećem ministara BiH.

Prva Orbanova teza: "Iako dokazani euroskeptik misli da je Evropska unija nešto najbolje što postoji, inače Mađarska ne bi bila unutra".

Druga Orbanova teza: "Najbolji put za Bosnu i Hercegovinu je ulazak u Evropsku uniju gdje, zajedno sa ostatkom Balkana, može ostvariti svoje ekonomske interese".

Međutim, vrlo brzo nakon što je Fortina objava osvanula na Twitteru, ona je izbrisana!

Postoje samo dva razloga zbog kojih je ministar Edin Forto samog sebe cenzurirao: ili Viktor Orban tokom sastanka u Vijeću ministara BH nije izgovorio te svoje "dvije teze" nego mu ih je u usta stavio Forto, ili mađarski premijer ne želi da se njegovi stavovi (o Evropskoj uniji i budućnosti Bosne i Hercegovine) javno publiciraju.

Šta god da je od toga tačno, neozbiljno, pomalo diletantski i svakako nedolično funkcije koju obnaša je to što je uradio ministar Edin Forto.

("SB", Twitter)    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...