OVO JE PAKLENI PLAN WAGNERA: Večeras stižu do Moskve, napadaju grad iz jednog pravca (VIDEO)

Guverner Lipecke oblasti je zamolio stanovnike da ostanu kod kuće i izbjegavaju putovanja, bilo javnim vozilima ili javnim prijevozom.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2023  

  • 0

Situacija oko ruske prijestolnice sve više se zahuktava i tenzije nerpekidno rastu kako se trupe paravojne formacije Wagner približavaju Moskvi. Wagnerovci su zauzeli gradove Rostov i Voronjež, a prema posljednjim informacijama, konvoj Vagnerovaca je na 300 kilometara od glavnog grada Rusije, prenosi Nova.rs.

BBC je verifikovao video koji prikazuje Wagnerov konvoj naoružanih vozila kako putuje autoputem M4, koji povezuje Voronjež i Moskvu kroz region Lipecka, koji se nalazi na oko 300 metara udaljenosti od Moskve.

Guverner Lipecke oblasti je zamolio stanovnike da ostanu kod kuće i izbjegavaju putovanja, bilo javnim vozilima ili javnim prijevozom. Ovom rutom, Wagner će nastaviti auto-putem M4 sve do Moskve, i udariti na grad sa južne strane.

U iščekivanju Wagnera, ruski vojnici su navodno postavili mitraljez na ulazu u Moskvu. Fotografije je objavio ruski list Vedomosti.

List je izvijestio je da je mitraljez postavljen na jugozapadnom rubu grada.

Sergej Nariškin, šef ruske spoljne obavještajne službe SVR, rekao je da je jasno da je propalo ono što je nazvao pokušajem destabilizacije društva i rasplamsavanja bratoubilačkog građanskog rata.

Istovremeno, na ulicama Moskve navodno se nalazi veliki broj oklopnih vozila, postavljeni su vojni punktovi i zaštitna ograda oko svih institucija.

Vojska paralelno postavlja jedinice na obode grada, naročito oko auto-puta kojim se kreće Wagnerov konvoj. Prema pojedinim navodima, kopaju se rovovi oko Moskve.

Podsjetimo, šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin optužio je ministarstvo odbrane da je namjerno granatiralo njegove snage i proglasio početak oružane pobune.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...