HARIS ZAHIRAGIĆ PODRŽAO LEMEZANA I KARIĆ: "Njihovi zahtjevi nemaju granicu, to je sekta koja ne prihvata drugačije mišljenje!"

"Pozivam pravoslavce, koji se još drže dobro na ovoj temi, ali i katolike, barem one koji nisu zamijenili križ za zvjezdice sa zastave EU, da se zajedno odupremo ovom izazivanju Božije srdžbe na cijelo društvo i odbranimo svoje pravo na naš način življenja", rekao je Zahiragić

  • Politika

  • 24. Jun. 2023  24. Jun. 2023

  • 3

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo osvrnuo se na današnju "Paradu ponosa" koja je organizovana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

On je podsjetio da su organizatori i oni koji podržavaju "Paradu ponosa" prvobitno željeli samo da šetaju slobodne, a onda su se počeli emitovati LGBT serije na javnom servisu TVSA, finansirati iz budžeta KS, prenositi Parade uživo na javnoj TVSA…

Onda su počeli pisati dopise ZZO u kojima traže da se promjena spola uvrsti u redovno zdravstveno osiguranje, dok se za mnoge lijekove, metode i terapije hronični bolesnici moraju kreditno zaduživati i organizovati SMS akcije… Onda su počeli prijavljivati Tužilaštvu, CIK-u i drugim organima svaki pokušaj otpora toj ideologiji… Onda su umjesto spola (koji se određuje po rođenju), počeli insistirati na rodu – ma šta to značilo…
Onda su okupirali SFF svojim temama, a koji je nastao kao festival Glavnog grada pod okupacijom i agresijom, a koji se uglavnom finansira iz budžeta svih nivoa…

Onda su počeli progoniti svakoga ko se usudi imati drugačije mišljenje, putem medija i NVO koje su tiho okupirali pripadnicima svoje ideologije, parama i projektima iz stranih ambasada… Onda su organizovali sramotni performans ispred Narodnog pozorišta – javnim novcem plaćen, na kojem su goli ljudi ganjali naše majke i sestre po javnom Trgu…

"Onda su, ove godine, u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine organizovali drag performans, zapravo performans tranvestita koji su izvodili šund muziku u toj javnoj ustanovi kulture i historije prve kategorije… Onda su počeli insistirati da se Vijećnica iluminira njihovom zastavom, a kada je to Gradonačelnica odbila – na čemu joj čestitam", poručio je.

Dodaje kako prave agresivnu medijsku kampanju protiv gradonačelnice Karić, te se pita šta je sljedeće.

Sve kulturne ustanove i institucije moraju biti podređene njima? Drag predstave u obdaništima i školama? Zahtjevi za skrnavljenjem institucije braka? Zahtjevi za usvajanje djece? Ukidanje spolova i uvođenje rodova u škole i društvo generalno? Javno finansirane promjene spola ? Hormonalne terapije nad djecom bez obzira na saglasnost roditelja?
Izolacija i satanizacija svakoga ko ima drugačije mišljenje?

Njihovi zahtjevi nemaju granicu. To nije više seksualna orijentacija. Niti je to stvar ličnih izbora na koje svako ima pravo – neka radi ko šta hoće sa svojim životima, emocijama i tijelima – i to zaista mislim. Međutim, to je ideologija, to je sekta, to je politički pokret, to postaje religija – koja ne prihvata drugačije mišljenje, stoga je kao takva puno opasnija nego što djeluje na prvi pogled sa svim tim šarenim zastavama. Imamo pravo da branimo svoje običaje, svoj način življenja, svoja moralna načela, pa ako hoćete i svoje pravo na vjerska uvjerenja. Pozivam pravoslavce, koji se još drže dobro na ovoj temi, ali i katolike, barem one koji nisu zamijenili križ za zvjezdice sa zastave EU, da se zajedno odupremo ovom izazivanju Božije srdžbe na cijelo društvo i odbranimo svoje pravo na naš način življenja.

"Znate i jedni i drugi i treći priču o Lutovom (Lotovom) narodu i Sodomi? Mislim da barem na ovu temu možemo imati konsenzus", mišljenja je Zahiragić.

Pozvao je sve one koji smatraju da promocija neprirodnih običaja, remeti, ako ništa, temeljni biološki poredak i u teoriji opstanak ljudske vrste, da skinu okove autocenzure.

Ma koliko ću izazvati napada na sebe ovim i svakim drugim statusom ili govorom na ovu temu, neću sebi dozvoliti da budem ušutkan, govorit ću i pisati pod svaku cijenu, pa i po cijenu političke karijere. Politika ne može biti sama sebi svrha, ona mora artikulisati i zastupati interese onih koje predstavlja. Uostalom, borili smo se protiv verbalnog delikta. I izborili smo se. Danas se moramo boriti da tu slobodu zadržimo! I neka moramo.
Čast mi je imati privilegiju boriti se na tom putu.

I na kraju, citirat ću prevod ajeta iz sure Al-Baqarah:

“Kada im se kaže: Ne remetite red na Zemlji!

– odgovaraju: Mi samo red uspostavljamo!

Svašta! Uistinu, oni nered siju, ali to ne osjećaju.”

P.S. Glasna je šutnja NIP-ovih zastupnika, ministara i članova, koji u svemu ovome traže “višu svrhu” i tako to pravdaju svojim glasačima.

Svi ti “viši interesi” stanu u par fotelja i podršku medija i dijela međunarodne zajednice.

Hrabriji od njih je, očito, kolega Redžo Lemezan, zamislite iz “Naše Stranke” koja gemeriše sve ovo gore pobojano, čestitam i njemu. On je najbolji svjedok protiv njihove mudrosti!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...