ŠTA ĆE BITI S BROZOVIĆEM: Bivši Džekin suigrač ima dvije opcije, transfer karijere ili saudijski milioni…

Ukupno je za Inter odigrao 330 utakmica, postigao 31 i asistirao za 43 pogotka.

  • Sport

  • 27. Jun. 2023  

  • 1

Marcelo Brozović mora donijeti odluku o nastavku karijere. Predstavnici saudijskog Al Nassra čekaju potvrdu hrvatskog reprezentativca za kojeg Interu nude 22-23 miliona eura, objavio je Fabrizio Romano. Klubovi su, dakle, sve dogovorili, no Brozović navodno nije siguran.

Inrerovog veznjaka želi i Barcelona, ali mu ona nudi znatno manju plaću od 20 miliona godišnje, koliko bi dobio od Saudijaca. Sigurno je samo da će Brozović napustiti Inter poslije osam i pol godina provedenih u klubu. Među ostalim, kao kapiten vodio je ekipu u finalu Lige prvaka, kada su izgubili od Manchester Cityja (0:1), te s njim osvojio talijansko prvenstvo.

Ukupno je za Inter odigrao 330 utakmica, postigao 31 i asistirao za 43 pogotka. U Saudijskoj Arabiji pridružio bi se nizu europskih nogometaša koji su prihvatili bogate ponude te bi u Al Nassru bio suigrač s Cristianom Ronaldom.

Odlaskom u Barcelonu, aktualnog prvaka Španjolske, napravio bi transfer karijere i igrao Ligu prvaka, dok bi u znatno slabijem Al Nassru zaradio 20 miliona eura po godini, odnosno 60 miliona tokom tri godine, koliko mu Saudijci nude.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...