ITALIJANI JAVLJAJU: Inter stopirao Brozovićev transfer, Saudijci u posljednji trenutak izveli neviđeni manevar

Saga oko Brozovićevog odlaska u Saudijsku Arabiju je ovako dobila novi nastavak.

  • Sport

  • 30. Jun. 2023  30. Jun. 2023

  • 1

Transfer Marcela Brozovića iz milanskog Intera u Al Nassr je zaustavljen! Sky Italia i Gianluca Di Marzio javljaju da je Inter blokirao posao nakon što su od Saudijaca dobili službenu ponudu od 15 miliona eura na ime odštete. Tačnije, službena saudijska ponuda Interu glasi - 13 miliona eura odmah plus još dva kroz dodatne bonuse, pišu Sportske novosti.

Podsjetimo, bilo je navodno dogovoreno da Al Nassr uplati Interu 23 miliona eura za odištetu, nakon čega su Saudijci s Brozovićem uspjeli isposlovati trogodišnji ugovor na 100 miliona eura. No, čini se da je službena ponuda za klub bila nešto manja pa je posao zaustavljen na dan kad je Brozović trebao biti na liječničkom pregledu i potpisati ugovor.

Saga oko Brozovićevog odlaska u Saudijsku Arabiju je ovako dobila novi nastavak. Od kada se pojavila informacija o zanimanju kluba Cristiana Ronalda za angažmanom Vatrenog, javljale su se brojne informacije oko tog posla, a sam Brozović je igrao zanimljivu igru u pregovorima. On je želio otići u Barcelonu koja je pokazala zanimanje za njega što mu je pomoglo u licitiranju sa Saudijcima.

Talijanski mediji su pisali kako su predstavnici Al Nassra jučer došli do Brozovića na pregovore te da ih on nije želio osobno primiti nego je poslao svojeg predstavnika da ga zastupa. U jednom trenutku je izgledalo kako neće doći do dogovora jer je Hrvat podigao svoje finansijske zahtjeve. Naime, Saudijci su prvotno ponudili platu od 40 miliona eura za dvije sezone, on je tražio više i na kraju dobio 100 miliona na tri godine vjernosti.

Očigledno je Al Nassr nakon toga odlučio dati manji iznos Interu za ovaj transfer, ali Nerazzurri su odmah reagirali i stopirali ga. Sada se samo čeka da se sve ipak riješi jer tih 10-ak miliona eura razlike nije neki iznos koji bi trebao predstvaljati problem Al Nassru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...