ĐOZIĆA BRINU INFORMACIJE IZ NJEMAČKE: "Auf Wiedersehen BiH, Bošnjaci između Hrvatske, Srbije i bauštele"

"Dugo se čekala zvanična potvrda ovih teza. Sinoć (27.06.'23) sam ove informacije dobio od političara iz samog vrha najjače i najuticajnije države u EU, Njemačke", kaže Đozić.

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2023  

  • 10

Republika Srpska se ubrzo odcjepljuje! Federacija BiH se veže za Hrvatsku. Bošnjaci ili će ako žele ostati u Hrvatskoj i Srbiji ili idu kao Palestinci, Kurdi, Romi ... po bijelome svijetu. Uglavnom rata neće biti?!

Piše: SUAD ĐOZIĆ (ReSTART BiH za Ljudski.ba)

Dugo se čekala zvanična potvrda ovih teza.

Sinoć (27.06.'23) sam ove informacije dobio od političara iz samog vrha najjače i najuticajnije države u EU, Njemačke.

Nedavno sam pisao o sastancima sa 'EUFOR-om' dok je Dario Kordić izjavljivao da bi sve ponovio. Danas je Dodik i definitivno srušio ustavno-pravni poredak i osim reakcije američke ambasade (ali u istom stilu kakve smo i do sada imali), niko ništa. Također, danas ponovo dobijam poziv za (peti) sastanak sa 'EUFOR-om'. Zašto pišem pod navodnicima EUFOR? Pišem jer mislim da su to obavještajne strukture sa zapada. Kako sam ranije navodio, oni su u civilu, a ne u uniformama, samo imena bez prezimena i neobavezno ćaskanje. Zašto bi oni sa mnom sjedili i ćaskali evo već peti put?

Potrebna im je kompletirana slika da li postoji neko, kako Dodik kaže, iz 'političkog Sarajeva' da bi se pobunio, a to može dovesti i do konflikta, pa i rata. Sjetimo se NATO aviona i tada su me ispitivali oko mog stava u vezi toga (dok Dario otvoreno prijeti novim masakrima). Po saznanjima mog izvora iz Njemačke, nema niko da bi pokrenuo išta sa ove strane, jer kako on kaže 'rata neće biti'. Ipak, oni ('EUFOR') žele da provjere sa prvim čovjekom iz neformalne grupe koja je organizovala mnogobrojne proteste.

Na njihov današnji poziv za naredni sastanak odgovorio sam sa pitanjem: 'da li ćemo razgovarati o Dodikovom rušenju Dejtonskog Ustava?' Odgovor je bio u vidu kontrapitanja 'da li se to ja kao novinar kod njih raspitujem'. Pa mislim, valjda ste tu da bi vi štitili našu zemlju i građane od ovakvih konfliktnih situacija i građani imaju pravo da znaju sve o ovoj napetoj situaciji, a ne obrnuto. Jer, ako ćemo suditi po našem dosadašnjem angažmanu, na krivoj ste adresi.

Uglavnom da sumiram, građani BiH već duže vrijeme, po principu kuhanja žabe, kao anestezirani posmatraju realizaciju velikodržavnih projekata na tlu Bosne i Hercegovine. Također, mirno su posmatrali i naše proteste koji su bili u cilju jačanja države i pojedinačnih ljudskih prava u odnosu na etnički princip, koji nas je i doveo do ove situacije. Sada su zapadnjaci našli nove partnere u Sarajevu koji nemaju politički kapacitet da se nose sa novonastalim izazovima. Na žalost, čini se da je tačno, reakcije od strane građana neće biti, osim ako se ne desi neko čudo pa svi građani još danas ustanu i usprotive se udaru na državu. Ovo bi definitivno mogao biti početak kraja naše države. Da li ćemo dozvoliti da Bosna šapatom padne?!

Tačno je da mi nemamo nekorumpiranog i sa kičmom lidera poput Kurtija da se suprotstavimo rasparčavanju naše domovine. Zapad je uvijek prisiljavao na kompromise, one, koje su konstruktivni i koji su slabi, tamo gdje je mehko. Danas Dodik, ali i Čović više ne ispituju granice tolerancije, OHR-a i internacionalne zajednice, nego snažno koračaju ka ispunjenju cilja. Možda čak i u dosluhu s onima od kojih očekujemo da zaustave ove napade na državu!

Korumpirani, nejedinstveni i politički nezreli, nismo znali prepoznati vrijeme za kontraofanzivu u smijeru jedinog mogućeg koncepta opstojnosti države, građanskog.

Ostaje bauštela. Auf Wiedersehen!

Bajram Šerif Mubarek Olsun, sa nadom da nije posljednji u ovim granicama BiH. Nije mi cilj građane uznemiravati za praznik, ali kroz historiju smo naučili da se stvari lome baš na ove Mubarek dane. Kako u BiH tako u Palestini i još nekim zemljama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...