EDIN FORTO RAZOČARAN PONAŠANJEM KOLEGA: "Danas smo prisustvovali bahaćenju zbog čega nas i prezire jedan dio zapadne Evrope" (FOTO)

Istakao je da političari imaju još jednu ulogu, a ne samo da se slažu ili ne slažu oko pojedinih stvari.

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2023  

  • 7

Predsjednik Naše stranke Edin Forto nakon današnjeg sastanaka predstavnika stranaka Trojke, HDZ-a i SNSD-a u Konjicu rekao je da je danas vidio samo bahaćenje i vrijeđanje zbog čega nas, kako je istakao, prezire jedan dio zapadne Evrope, prenosi Klix.ba.

Istakao je da političari imaju još jednu ulogu, a ne samo da se slažu ili ne slažu oko pojedinih stvari.

"Način na koji se odluke donose u jednom kulturnom dijalogu je jednako bitan kao same odluke koje se donose. Danas nismo prisustvovali tome. Danas prisustvovali bahaćenju, bezobrazluku, vrijeđanju i sve ono u čemu ne želimo da učestvujemo na način na koji neki misle da je možda i normalno", rekao je Forto.

Dodao je da političari imaju odgovornost da pokažu narodu kako se pregovara i kako se pravi dogovor.

"Naša odgovornost nije da budemo onaj stereotip zbog kojeg nas prezire jedan dio zapadne Evrope, bahati balkanski šefovi. Ne želimo to biti. Jasno je da će biti još razgovora, da ćemo pokušati ono oko čega možemo se približiti. Način na koji to radimo moramo unaprijediti, sada poimenično ne govorim šta se tačno dešavalo", kazao je Forto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...