NAPRAVITE KOD KUĆE FRANCUSKI BAGUETTE: Savršen recept za "duguljasti hljeb" koji će vam uvijek uspjeti

Za doručak, ručak ili večeru.

  • Gastro

  • 02. Jul. 2023  02. Jul. 2023

  • 0

Sastojci:

500 gr brašna

300 ml vode

50 ml ulja

2/3 kesice germe

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Priprema:

1. Brašno pomiješajte sa solju, šećerom i germom.

2. Dodajte ulje i mlaku vodu pa umijesite tijesto rukama dok ne postane elastično.

3. Ostavite da nadođe sat vremena pa premijesite i podijelite na dva dijela.

4. Razvucite u pravougaonik pa savijte krajeve prema unutra.

5. Pritisnite rukama i onda oblikujte u cijev.

6. Stavite u tepsiju i ostavite da odstoji 15 minuta.

7. Zarežite nožem na nekoliko mjesta pa pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni 15 minuta.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...