ŠOKANTNA SAZNANJA SLOBODANA VASKOVIĆA: Tri lica pripremala likvidaciju u Istočnom Sarajevu, grupu predvodio..

Prije par dana, snimljen je u vozilu holandskih registarskih tablica u Istočnom Sarajevu, a 03.07. je isto vozilo sat prije pucnjave snimljeno i na Vracama.

  • Mini market

  • 04. Jul. 2023  

  • 0

Tri lica pripremali su likvidaciju Đorđa Ždrale u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je novinaru Slobodanu Vaskoviću iz nekoliko nezavisnih izvora.

-Trojku za likvidaciju predvodio je Amar Bašić za kojim traga policija Kantona Sarajevo, piše Vasković na svom blogu, te dodaje:

-Bašić je pucao na policiju, nakon čega su mu policajci uzvratili vatrom. Potom je pobjegao. Ždrale slovi za izuzetno opasnu osobu, a navedeni su opservirali, prema mojim saznanjima, kuću u kojoj živi prethodna dva dana, ali su primijećeni. Bili su u automobilu holandskih registarskih oznaka, piše Vasković.

Amar Bašić je zatvorenik KPZ u Mostaru, ali se nakon što je pušten na dopust nije vratio na izdržavanje kazne. Bašić je navodno bio u Njemačkoj, gdje je učestvovao u brojnim oružanim pljačkama. Prije par dana, snimljen je u vozilu holandskih registarskih tablica u Istočnom Sarajevu, a 03.07. je isto vozilo sat prije pucnjave snimljeno i na Vracama.

Podsjetimo, Ždrale je pušten iz zatvora u Vojkovićima, 11.02.2022., nakon što je iza rešetaka bio dvanaest godina. Sud BiH ga je pustio, prije nego je odležao čitavu kaznu.

Ždrale je zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS, 7. juna 2000. u Bijeljini, osuđen na 20 godina zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...