NOVI TRENER FENERA IMA PLANOVE ZA KAPITENA ZMAJEVA: Edin Džeko bi vrlo lako mogao…

Kartal smatra da će dolazak Džeke otvoriti vrata i drugim poznatim igračima u Fenerbahce.

  • Sport

  • 06. Jul. 2023  

  • 1

Najbolji bh. nogometaš Edin Džeko (37) nedavno je postao novi igrač Fenerbahcea, a jučer je obavio prvi trening u turskom klubu.

Novi trener istanbulskog velikana Ismail Kartal jučer je zvanično predstavljen, a na press konferenciji govorio je i o reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Kartal smatra da će dolazak Džeke otvoriti vrata i drugim poznatim igračima u Fenerbahce.

“Džeko je vrlo važan igrač i imao je veliku karijeru. Njegovim dolaskom smo ojačali našu poziciju kod dovođenja drugih stranih igrača”, kazao je Kartal i objasnio na koji će način igrati Fener u narednoj sezoni te kakva će biti uloga Džeke:

“Džeko s vremena na vrijeme može igrati kao istureni napadač i to u zavisnosti od situacije i protivnika. Možemo igrati i sa dva napadača u toku utakmice. Moji sistemi su 4-3-3 i 4-2-3-1.

Ne postoji neka stvar koju ću insistirati da se mora igrati u svakoj utakmici. To je sve stvar taktike. Potezi će se mijenjati u zavisnosti od situacije na susretu. Nekada ćemo igrati i sa tri napadača, odnosno sa centralnim i dva krilna napadača", kazao je on.

Inače, Džeko će u dresu novog kluba 27. jula na svom terenu igrati meč drugog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv Zimbura ili La Florite.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...