PROGOVORIO BORKO STEFANOVIĆ: „To je poruka Vučiću, sada ga ne može pustiti niz vodu..“

On je naveo i da ishod skupštinskog glasanja, na kojem nije smijenjen ministar policije, neće uticati na građanske proteste u Srbiji.

  • Regija

  • 06. Jul. 2023  

  • 1

-Jedini put da vlast ispuni zahteve sa protesta "Srbija protiv nasilja" je nastavak pritiska, nastavak izlazaka na proteste i onda neki budući izbori ali vlast mora da ispune preduslove za održavanje izbora, a kojih sada nema, rekao je potpredsjednik Skupštine Srbije i potpredsjednik SSP Borko Stefanović.

On je u emisiji Iza vijesti izjavio da je bilo očekivano da ne bude izglasano nepovjerenje ministru policije Srbije Bratislavu Gašiću, ali da to tako „bude kada se vodi teška i mučna borba kroz institucije“.

 „Uvijek je potrebno pokušati sve, pa i manje od toga. Oni su rekli da neće dati Gašića ali je ova sjednica Skupštine pomogla da građani vide zašto je vlast trula, korumpirana, zašto se traži Gašićeva ostavka. Zašto Gašić nije postupio kao Branko Ružić i podnio ostavku, zato što se on ponaša kao čuvar kovčega naprednjačkih tajni. Time on poručuje Vučiću da on na neki način kontroliše SNS i da ga Vučić ne može pustiti niz vodu kao što je to već jednom učinio“, rekao je Stefanović.

On je naveo i da ishod skupštinskog glasanja, na kojem nije smijenjen ministar policije, neće uticati na građanske proteste u Srbiji.

„Kako je Ružić podnio ostavku tako može i Gašić, kada god poželi. I to bi uradio ali on ne zna šta su moral i odgovornost, a tek stručnost, jer on kada bi se sa tim pojmovima sudario na ulici ne bi ih prepoznao. I ljudi to vide, vide njihovo odbijanje da se suoče sa realnošću. Vlast SNS-a počinje da se drobi i pada. Samo oni u SNS to neće to da vide već se ponašaju kao da su na pijanoj barci, negdje na rijeci Amazon u svom učahurenom svijetu, svijetu korupcije, proganjanja ljudi, sopstvene mašte“, kazao je Stefanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...