"OVO JE VEOMA VAŽNO ZA SIGURNOST CIJELOG SVIJETA": Zelenski kritikovao NATO zbog “nedostatka jedinstva”

“Ovo je prijetnja snazi alijanse. Ovo je veoma važno za sigurnost cijelog svijeta… Vjerujem da od toga zavisi situacija sa agresorom, sa Rusijom. Jer Rusija računa da će svijet pokazati slabost i nejedinstvo u alijansi, a to se ne može dozvoliti”, rekao je Zelenski.

  • Svijet

  • 07. Jul. 2023  

  • 0

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovo je kritikovao NATO zbog "nedostatka jedinstva", tvrdeći da to objašnjava propust da se pruži garancija da će njegova ratom razorena zemlja pristupiti alijansi, prenosi Guardian.

“Mislim da nema dovoljno jedinstva po ovom pitanju”, rekao je Zelenski u Slovačkoj ranije danas uoči puta u Tursku koja je zaustavila pristup Švedske ovom savezu.

“Ovo je prijetnja snazi alijanse. Ovo je veoma važno za sigurnost cijelog svijeta… Vjerujem da od toga zavisi situacija sa agresorom, sa Rusijom. Jer Rusija računa da će svijet pokazati slabost i nejedinstvo u alijansi, a to se ne može dozvoliti”, rekao je on.

Podsjetimo, Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a, rekao je da će na samitu u Vilniusu sljedeće sedmice biti razgovora o mogućem članstvu Ukrajine u budućnosti, pristupnom procesu za Švedsku, te da će savez poslati jasnu poruku da je NATO ujedinjen i da se “ruska agresija se neće isplatiti”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...