"SITUACIJA MOŽE BITI SLIČNA DONBASU"; VUČIĆ I RAMA O DEŠAVANJIMA NA KOSOVU: "Niko normalan se ne raduje novim sukobima"

Edi Rama je na "Balkanskoj turneji", koja će se završiti danas u Beogradu.

  • Regija

  • 07. Jul. 2023  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom. Sastanak je održan u vili "Mir".

Komentarišući situaciju na Kosovu Rama je kazao:

"Jedini put naprijed nije put da se pojačaju tenzije već put dijaloga i dogovora koji se zasniva na dogovoru koji se zasniva na francusko-njemačkom prijedlogu. Ne želim da ovde ponavljam što sam rekao u Prištini, ali niko ne treba da potcijeni rizik kada ćemo se naći u situaciji koju ne smijemo da dozvolimo da se desi, a koja može biti slična Donbasu, a koja bi učinila nemogućim da vratimo situaciju na staro, iako je danas nju moguće kontrolisati. Mora doći do zajedničko stanovišta", naveo je Rama.

Podsjetimo, albanski premijer posjetio je ranije danas Sarajevo i Podgoricu, a jučer je boravio u Skoplju i Prištini. Rama se nalazi u posjeti regionu u okviru priprema za Berlinski proces kojim će Tirana predsjedavati u oktobru.

Vučić je dodao:

"Ne mislim da bilo ko normalan se raduje novim nacionalnim rovovima, mogućnosti bilo kakvog sukoba".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...