„SB“ OTKRIVA; ČOVIĆEVI ISPRANI MOZGOVI: Ko je HDZ-ov jastreb čije riječi s groba Mate Bobana graniče sa zdravim razumom… (VIDEO)

Za predsjednika Mladeži HDZ BiH izabran je na 12. Izbornom saboru koji je održan 19. juna 2021. godine u Mostaru.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2023  08. Jul. 2023

  • 6

Jučer je obilježena 26. godišnjica smrti Mate Bobana, bivšeg predsjednika Hrvatske zajednice i Hrvatske Republike Herceg-Bosne, vrhovnog zapovjednika HVO-a i predsjednika HDZ BiH, o čemu je „Slobodna Bosna“ jučer izvijestila.

Povodom godišnjice smrti ovog ratnog zločinca, RTVHB pod kontrolom HDZ-a, emitirala je skandalozan prilog u kojem je Mate Lončar, predsjednik mladeži HDZ-a BiH poručio da je nužno da se i danas politički predstavnici Hrvata vode idejom Mate Bobana. 

Naravno, perjanica Čovićeve stranke, mladi jastreb HDZ-a, nije zapamtio rat, a pored svega mladi Mate Lončar svog zloglasnog imenjaka nije mogao upamtiti jer je imao samo 5 godina kada je Boban preminuo.

Lončar sa strašću govori o braniteljima, Bobanu i daje savjete, a ispalio je i još jednu glupost, drznuvši se govoriti uime svih Hrvata u BiH, baš kao i njegov predsjednik „legitimni“ Dragan Čović.

No vratimo se malo liku i djelu mladog Čovićevog jastreba, kojeg plaćaju građani Bosne i Hercegovine.

Naime, Mate Lončar rođen 6. augusta 1992. godine. Osnovnu školu i opću Gimnaziju završio u Posušju, a potom upisao studij Politologije na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Odmah po završetku prvog ciklusa upisuje diplomski studij i 2017. godine stječe zvanje magistra. Doktorant je na poslijediplomskom doktorskom studiju na Pravnom Fakultetu Sveučilišta u Mostaru, međunarodnopravni smjer.

Početkom 2016. godine odlazi u Sarajevo nakon izbora za prvog predsjednika krovne organizacije mladih HDZ-a BiH u Federaciji BiH na mandat od dvije godine. Nakon isteka mandata kreće s odrađivanjem staža u Ministarstvu gospodarstva Zapadnohercegovačkog kantona. Trenutno je zaposlen u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Alumnist je Političke akademije HDZ-a BiH, te aktivan član Općinskog odbora Mladeži u Posušju i Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Zapadnohercegovačkog kantona. Za predsjednika Mladeži HDZ BiH izabran je na 12. Izbornom saboru koji je održan 19. juna 2021. godine u Mostaru.

U nastavku pogledajte šta je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mate Lončar rekao o Mati Bobanu i Hrvatima u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...