HAOS U SUSJEDSTVU: Preminula beba zaražena enterovirusom

Riječ je o djetetu koje je od prvog dana zaraze bilo u teškom stanju, i iako je bilo naznaka da bi se stanje moglo popraviti, beba je preminula.

  • Hronika

  • 08. Jul. 2023  

  • 0

Novorođenče zaraženo enterovirusom preminulo je u Кlinici za infektivne bolesti u Zagrebu u koju je sredinom juna prebačeno na liječenje iz bjelovarske bolnice.

Riječ je o djetetu koje je od prvog dana zaraze bilo u teškom stanju, i iako je bilo naznaka da bi se stanje moglo popraviti, beba je preminula.

Direktor bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković rekla je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi sada pod kontrolom, te da je eliminisan virus zbog kojeg je prije nekoliko sedmica oboljelo više novorođenčadi.

"Testiranja se sprovode redovno, novozaraženih nema, a već nekoliko dana u bolnici nema ni hospitalizovanih zbog enterovirusa", istakla je Bratkovićeva.

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije Vedran Trupac rekao je za "Indeks" da vjeruju da je enterovirus unijela majka jednog djeteta.

Кrajem jula u bjelovarskoj bolnici sedam beba je zaraženo enterovirusom od kojih su dvije prebačene u zagrebačku Кliniku za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...