ZAHAROVA BI DA DRŽI LEKCIJE BIDENU I AMERICI: "Podsjećamo SAD da je upotreba kasetnih bombi ratni zločin"

Napominjući da su svjesni rizika da kasetna municija nanesi štetu civilima, Sullivan je kazao da slanje kasetnih bombi Ukrajini nije bila "laka odluka".

  • Svijet

  • 08. Jul. 2023  

  • 2

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila je Američku vladu zbog namjere da Ukrajini pošalje kasetne bombe, javlja Anadolu.

Zaharova je podsjetila na ranije saopćenje Bijele kuće da je upotreba kasetne bombe "ratni zločin". Ona je na nalogu na društvenim mrežama navela da je bivša glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki 28. februara 2022. koristila izraze "korištenje kasetnih bombi je ratni zločin".

Dodala je da je samo godinu i po kasnije američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan najavio na konferenciji za novinare u Bijeloj kući namjeru da SAD pošalje kasetne bombe u Ukrajinu.

Zaharova je navela da sada čekaju i izjavu glasnogovornika Bijele kuće Karine Jean-Pierre. Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan izjavio je ranije da oni "neće ostaviti Ukrajinu bez odbrane" i da će pružiti podršku slanjem kasetnih bombi.

Napominjući da su svjesni rizika da kasetna municija nanesi štetu civilima, Sullivan je kazao da slanje kasetnih bombi Ukrajini nije bila "laka odluka".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...