ALARMANTNO: Denis Zvizdić pozvao NATO da donese odluku o raspoređivanju vojnika u...

Time bi istovremeno, naglašava, bila uspješno otklonjena jedna od najvećih opasnosti sa kojom se suočava BiH.

  • Vijesti

  • 09. Jul. 2023  

  • 6

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić pozvao je danas članice NATO saveza, uoči NATO samita koji će biti održan 11. i 12. jula ove godine, da donesu odluku o raspoređivanju NATO vojnika na teritoriji Brčko distrikta BiH.

-Imajući u vidu da će se na Samitu razgovarati i o situaciji u BiH i zapadnom Balkanu, pozivam članice NATO saveza, prijatelje cjelovite, suverene, multietničke, antifašističke, evropske i demokratske BiH, da na bazi Aneksa 1A Dejtonskog mirovnog sporazuma i člana 7. Statuta Brčko Distrikta BiH, rasporede NATO vojnike na teritoriju BD BiH - poručio je Zvizdić.

Takvom odlukom bi, smatra on, preventivno bio zaustavljen, a onda i trajno onemogućen projekt secesije bh. entiteta RS koji je pokrenut zadnjim odlukama NSRS. Time bi istovremeno, naglašava, bila uspješno otklonjena jedna od najvećih opasnosti sa kojom se suočava BiH.

-Nadmoćna većina građana BiH, (ustvari svi, osim lidera vladajuće koalicije u bh. entitetu RS, onih koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince, koji su interesno povezani sa vladajućom strukturom u bh. entitetu RS i koji RS žele pretvoriti u ispostavu ruskih interesa u Evropi i na zapadnom Balkanu), želi mir, stabilnost i napredak i sa velikim zadovoljstvom i iskrenom podrškom bi dočekali odluku o NATO snagama u Brčko distriktu BiH kao trajnom rješenju dugogodišnje antidržavne i secesionističke politike - poručio je Zvizdić na zvaničnom Facebook profilu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...