JEZIVE PRIJETNJE BIVŠEG RUSKOG PREDSJEDNIKA: Medvedev prijeti udarima na ukrajinske nuklearne elektrane i postrojenja u istočnoj Europi…

Vlasti regije Smolensk nisu izvijestile ništa o eventualnom napadu. O udaru je pisao prokremaljski telegram kanal Mash, ali nisu dali nikakvu potvrdu.

  • Svijet

  • 10. Jul. 2023  

  • 1

Dmitrij Medvedev, bivši ruski predsjednik i premijer, prijeti udarima na ukrajinske nuklearne elektrane i postrojenja u istočnoj Europi zbog vijesti koje bi mogle biti lažne.

"Ukoliko se potvrdi pokušaj napada na nuklearnu elektranu Smolensk (Desnogorsk) projektilima NATO-a, trebali bismo razmotriti scenarij istovremenog ruskog udara na nuklearnu elektranu Južna Ukrajina, nuklearnu elektranu Rivne i nuklearnu elektranu Hmjelnicki, kao i na nuklearna postrojenja u istočnoj Europi. Nemamo se čega sramiti”, rekao je Medvedev.

Međutim, vlasti regije Smolensk nisu izvijestile ništa o eventualnom napadu. O udaru je pisao prokremaljski telegram kanal Mash, ali nisu dali nikakvu potvrdu.

Podsjetimo, Medvedev je od početka ruske agresije na Ukrajinu iznio niz zastrašujućih prijetnji, a mnoge od njih bile su upravo vezane za nuklearne udare na Europu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...