"BORIMO SE I PRAVNO I NA TERENU": Benjamina Karić predala novu krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića (FOTO)

Pozivam Tužilaštvo KS da hitno reaguje, jer svjedoci smo šta tužilaštvo drugog entiteta radi povratnicima na mišljenja na Facebooku.

  • Društvo

  • 13. Jul. 2023  13. Jul. 2023

  • 1

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama i objavila da je predala krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva, Ljubiše Ćosića.

Njenu objavu prenosimou cijelosti:

"Borimo se i pravno i na terenu! 

Nakon što je nesumnjivo utvrđeno da se tabla za lažne informacije nalazi na području Federacije BiH, pripremili smo još jednu krivičnu prijavu.

Prijavu sam predala zajedno sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almirom Bečarevićem.

Ranije su podnesene krivične prijave zbog poticanja nacionalne, vjerske i rasne mržnje Tužilaštvu BiH, a sada i Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Uz krivičnu prijavu priloženi su svi dokazi o postavljanju ploče, kao i lokaciji iste.

Pozivam Tužilaštvo KS da hitno reaguje, jer svjedoci smo šta tužilaštvo drugog entiteta radi povratnicima na mišljenja na Facebooku. Riječ je o teškom krivičnom djelu na području FBiH", poručila je Karić.

Borimo se i pravno i na terenu! Nakon što je nedvojbeno utvrđeno da se tabla sa lažnim informacijama nalazila na...

Objavljuje Benjamina Karić rođ. LondrcČetvrtak, 13. srpnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...