REAGIRANJE PREDSJEDNIKA NAŠE STRANKE: "Napad na Žurnal je pokušaj zastrašivanja boraca protiv korupcije koji neće uspjeti"

"Ne sumnjam da će policija poduzeti sve da rasvijetli slučaj provale i da će se počinioci naći iza rešetaka", naveo je Forto.

  • Vijesti

  • 15. Jul. 2023  

  • 0

Povodom provale u stan Eldina Karića, urednika magazina Žurnal, i Žane Gauk-Karić, novinarke Žurnala, reagovao je Edin Forto, predsjednik Naše stranke:


"Provala u stan urednika magazina Žurnal Eldina Karića i novinarke Žurnala Žane Gauk-Karić, na sam rođendan Žurnala, jasna je prijetnja cijeloj redakciji da prestanu s istraživanjem i objavljivanjem vrlo važnih otkrića o kriminalu i korupciji u našem društvu, a čiji su akteri nerijetko politički moćnici. To je ujedno napad na nezavisno, istraživačko novinarstvo u cijelosti, kao i pokušaj zastrašivanja boraca protiv korupcije.

Ne sumnjam da će policija poduzeti sve da rasvijetli slučaj provale i da će se počinioci naći iza rešetaka. Poruke koje su poslali iz Žurnala čine me, kao i veliki broj građana, sretnim. Oni neće odustati i nastavit će hrabrije. No, ne sumnjajući u njihovu hrabrost, pozivam sve odgovorne da novinarima Žurnala omoguće uslove rada u kojima neće biti potrebe za velikim rizicima. To bi ujedno bila poruka svim novinarima da sistem garantuje njihove slobode i da ih smatra važnim instrumentom u izgradnji slobodnog društva",  naveo je Forto u svom reagiranju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...