KONAKOVIĆ NA METI ŽESTOKIH NAPADA: "Prvi čovjek ministarstva vanjskih poslova diskriminira Željku Cvijanović?!"

RTRS piše da je predsjedavajuća Predsjedništva utvrdila je da "MIP vrši cenzuru i imaju selektivan pristup".

  • Mini market

  • 16. Jul. 2023  

  • 2

Javni servis Republike Srpske (RTRS) objavio je dokumente koji, kako navode, dokazuju da je ministar Elmedin Konakoviću iznio neistinu kada je izjavio da njegovo ministarstvo ne prosljeđuje pojedinačne dopise članova Predsjedništva. 

"Ministarstvo vanjskih poslova, za razliku od pisma predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guterresa, proslijedilo je dopis člana Predsjedništva Denisa Bećirovića upućen predsjedavajućem Vojnog komiteta NATO-a, admiralu Robu Baueru", piše RTRS i donosi faksimil tog dokumenta. 

altFoto: RTRS

RTRS piše da je predsjedavajuća Predsjedništva utvrdila je da "MIP vrši cenzuru i imaju selektivan pristup".

"Ovaj dokument je samo jedan od primjera selektivnosti, a prema saznanjima Javnog servisa, MIP sprovodi istu praksu i u slučaju drugog člana Predsjedništva iz FBiH, a pod cenzuru stavlja samo članicu Predsjedništva, Željku Cvijanović", piše RTRS. 

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je povodom tvrdnje ministra Elmedina Konakovića da MIP ne prosljeđuje pojedinačne dopise članova Predsjedništva, "da će to biti tačno ako se pokaže da MIP nije imao ama baš nikakve veze sa slanjem dopisa Denisa Bećirovića generalnom sekretaru NATO i predsjedniku Ukrajine i da pri tome nije korištena diplomatsko-konzularna mreža BiH". 

"Ako jeste korištena, to je onda dokaz o selektivnom pristupu MIP-a prema članovima Predsjedništva BiH. Ako, ipak, nije onda je to pokazatelj da je BiH najobičnija krpa kojoj i ne treba MIP", rekla je Cvijanovićeva i dodala:

"To znači da može da piše ko kome hoće i preko koga hoće, ali i da tom MIP-u ne vjeruje čak ni bošnjački član Predsjedništva iako mu je tamo smještena sva logistika."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...