SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVIJET: Frustirirani Đoković polomio reket nakon brejka Alcaraza u petom setu (VIDEO)

Bio je to drugi grand slam za Alcaraza, koji je prošle godine osvojio US Open.

  • Sport

  • 16. Jul. 2023  16. Jul. 2023

  • 0

Novak Đoković izgubio je finale Wimbledona od Carlosa Alcaraza, a posebno je bio ljut u petom setu.

Nakon što je Španac napravio brejk na Novakov servis pri rezultatu 1:1, što je i presudilo u konačnicu, na putu do stolice za odmor, osvajač najviše grand slamova slomio je reket, javlja N1.

Bio je to drugi grand slam za Alcaraza, koji je prošle godine osvojio US Open. Novak Đoković ostaje na sedam osvojenih Wimbledona i 23 grand slama u karijeri, najviše u historiji muškog singla.

Novak o lomljenju reketa: "Bio sam frustriran"

Novak Đoković je na konferenciji za novinare bio opširniji. Govorio je o samom meču, tome šta je prelomilo, ali i o lomljenju reketa u petom setu, o čemu se dosta pričalo.

"Kao što sam rekao, dobio sam neke epske bitke koje sam možda mogao da izgubim ranije u finalima. Naravno da sada boli, ali svaka čast Carlosu, odigrao je sjajno u bitnim momentima. Igrao je ofanzivan tenis, riternirao sam dobro, ali je on odigrao neke fantastične udarce. Svaka čast i njegovom timu, idemo dalje", bili su prvi utisci Đokovića.

Novinari su ga upitali i o tome što je slomio reket o stub koji drži mrežu poslije propuštene prilike za brejk na startu petog seta.

"Nema šta da se priča mnogo o tome. Frustracija je došla zbog propuštene prilike, teški neki poeni. Prvi je bio vremensko prekoračenje, ali neke stvari jednostavno moraju nekada da se nkada prihvate".

Novak je kratko analizirao i ključ poraza i izvukao zaključak da ga je u ovom finalu izdao bekhend, jedan od njegovih najboljih udaraca.

"Bekhend me je iznevjerio. Igrao je Carlos bekhend prilično dug, ali nisam smio da propustim neke prilike. Na 6:6 u taj-brejku sam promašio bekhend. Kasnije je podigao igru, a u trećem nisam bio onaj pravi. Ponovo sam se podigao, osjetio sam u četvrtom da je to moje vrijeme, a onda sam promašio volej... Bilo je jako vjetrovito. Vidio sam ga da trči u drugu stranu, ali sam promašio. Poslije toga sam pretrpeo brejk, imam neka kajanja, ali kažem, igrao je dobro i dobro se branio. Zaslužio je danas da pobijedi, nema sumnje", sportski je Novak čestitao rivalu i nada se da će još igrati u grend slem finalima.

"Nadam se! Sa moje strane! On će biti na turu dosta, ne znam koliko ću ja biti još tu. Igrali smo tek tri meča, prilično je bilo blizu. Nadam se da ćemo igrati na US Openu, odigrali smo pet setova i vjerujem da ćemo više gledati ovakvih mečeva u tenisu.

Novak je istakao da je i dalje iznenađen tako brzom prilagođavanju Alcaraza na igru na travi.

"Ne iznenađuje me što se adaptirao na šljaci, ali na travi da. Bilo je dosta vjetra, a on je došao igrajući taj stil još od Kvinsa, imao je taj momentum. Mislim da su ovakvi momenti pogodni za ljude koji igraju sa osnovne linije. Impresivno se adaptirao na travu, ali je dokazao da je najbolji igrač na svijetu u ovom momentu. Zaslužio je da bude ovdje gdje jeste.

Analizrao je i samu igru Alcaraza i istakao da je on miks velike trojke.

"Ljudi su pričali o prošlosti da je njegova igra ima nekih nedostataka u igri u odnosu na mene, Rafu i Rogera. On ima sve pomalo od nas. On ima taj mentalitet španskog bika kao što je Rafa imao. Od mene ima bekhend slajs, da se adaptira, to ima kao ja. Roger i Rafa imaju svoje snage i slabosti, ali je Carlos kompletan igrač. Adaptira se dobro i to je ključ za uspješnu karijeru na svim podlogama.

Ponovo je uslijedilo pitanje o lomljenju reketa.

"To je frustracija u momentu. Nemam šta mnogo da dodam o tome...", kratko je odgovorio Đoković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...