NADLEŽNI PRONAŠLI RJEŠENJE ZA SPOMEN-PARK NA VRACAMA: Trebalo je samo zamijeniti gorionik, ali to valjda niko nije znao?!

Došli smo do zaključka da je moguće gorionik zamijeniti, i da će troškovi biti ne 130.000 nego 36.000 KM godišnje - objavila je Benjamina Karić

  • Mini market

  • 18. Jul. 2023  18. Jul. 2023

  • 0

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila je na društvenim mrežama da je pronađeno rješenje za plamen u Spomen-parku na Vracama.

Ona je pojasnila da je zamolila ekipu koja održava plamen Vječne vatre da pregleda gorionik na Vracama i ispita mogućnosti smanjenja troška.

- Došli smo do zaključka da je moguće gorionik zamijeniti, i da će troškovi biti ne 130.000 nego 36.000 KM godišnje. Toliki su troškovi za održavanje plamena Vječne vatre.

Poslala sam zahtjev nadležnim institucijama za saglasnosti, i čim ih dobijemo, krećemo u radove. Načelnicima i nadležnom ministarstvu poslala sam prijedlog da podijelimo troskove plina kada vatra bude ponovo upaljena. Način za rješenje problema uvijek postoji, bez obzira na nadležnosti - navela je Karić.

Podsjetimo, načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić je prije nekoliko dana na svom Facebook profilu uputio zahtjev ministru Almiru Bečareviću da vrati plamen na spomenik sarajevskim antifašistima, no on mu je odgovorio da to nije dobra ideja.

"Želim Vas obavijestiti da je ukupni trošak utrošenog gasa za godinu dana na lokalitetu Vraca iznosio otprilike 130.000 KM. Ja se nadam da i Vi smatrate da je ovo prevelik iznos i da ga je, a da je planiran budžetom, bolje utrošiti u humanitarne svrhe", naveo je Bečarević.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...