PRIJE ODLASKA S MINISTARSKE POZICIJE: Tegeltija smanjio budžet Granične policije za više od 4 miliona KM, novac je bio namijenjen za kapitalne projekte

Novac je bio namijenjen za kapitalne projekte u narednoj 2024. godini čime je značajno smanjena i operativna sposobnost Granične policije BiH.

  • Politika

  • 21. Jul. 2023  

  • 0

Prije nego što je preuzeo dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH u Banjoj Luci, Zoran Tegeltija je kao ministar finansija i trezora BiH smanjio Graničnoj policiji BiH finansije za 4,3 miliona KM, a sve je usvojilo Vijeće ministara BiH.

Tegeltija je tako inicirao smanjenje planiranog iznosa za potrebe Granične policije BiH sa 5.828.200 KM na 1.618.000 KM i 150.000.

Novac je bio namijenjen za kapitalne projekte u narednoj 2024. godini čime je značajno smanjena i operativna sposobnost Granične policije BiH.

Sada će uslijediti značajna revizija koja uključuje novo odlaganje izgradnje objekata koji su trebali biti u vlasništvu države, a što će značiti i ponovno iznajmljivanje nekretnina za smještaj terenskih ureda jedinica GP BiH.

Ovo je navedeno u dopisu koji je u posjedu portala Klix.ba, a koji potpisuje direktor Granične policije BiH Mirko Kuprešaković. To je bila i jedna od tema Stručnog kolegija koji je održan jutros u sjedištu Granične policije BiH.

Na dnevnom redu je govoreno o analizi rada Granične polcije BiH za prvih šest mjeseci, finalizaciji plana kapitalnih ulaganja za 2024. godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...