PUTIN SAD PRIJETI I POLJACIMA: "Napad na Bjelorusiju je napad i na Rusiju, odgovorit ćemo svim silama" (VIDEO)

"Pokretanje agresije na Bjelorusiju značit će agresiju na Rusku Federaciju. Na to ćemo odgovoriti svim sredstvima koja su nam na raspolaganju", izjavio je Putin.

  • Evropa

  • 21. Jul. 2023  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je danas da će Rusija svaki napad na Bjelorusiju smatrati napadom na sebe i da će na agresiju tog tipa odgovoriti svim sredstvima.

Poruka stiže nakon što je Poljska najavila da će premjestiti dio svoje vojske sa zapada na istok zemlje, odnosno do bjeloruske granice.

"Pokretanje agresije na Bjelorusiju značit će agresiju na Rusku Federaciju. Na to ćemo odgovoriti svim sredstvima koja su nam na raspolaganju", izjavio je Putin.

Prema Putinovim riječima, Rusi se bore tako hrabro u ratu protiv Ukrajine da niti opskrba zapadnim oružjem niti "hiljade stranih plaćenika i savjetnika" nisu pomogli uspjehu ukrajinske protuofanzive.

Ruski predsjednik je tvrdio da poljske elite sanjaju o zauzimanju bjeloruskog i ukrajinskog teritorija.

"Što se ukrajinskog režima tiče, to je njihova stvar. Žele li, kao što obično rade izdajice, nešto predati, prodati, nečim platiti svoje gospodare, to je njihova stvar. Mi se tu nećemo miješati", rekao je Putin i upozorio da niko ne smije udariti na Minsk.

Putin se nakon toga vratio u historiju kazavši da je veći dio teritorija Poljska dobila na "poklon"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...