MILANKO KAJGANIĆ SE OGLASIO: "Navodi prijave protiv mene nisu tačni"

Transparency International u prijavi Uredu disciplinskog tužioca protiv Kajganića, navodi da je veliku većinu predmeta dodijelio mimo sistema automatskog upravljanja.

  • Društvo

  • 22. Jul. 2023  

  • 0

Milanko Kajganić, glavni državni tužilac u izjavi za BHRT naveo je da navodi prijave, koju je protiv njega podnio Transparency International u Bosni i Hercegovini, nisu tačni.

Dodaje da se svi predmeti dodjeljuju isključivo u skladu sa Pravilnikom o TCMS sistemu. A veći broj promjena tužilaca u prošloj godinini, također je izvršen putem CMS, zbog aktivnosti specijalizacije rada tužilačkih odjela, primjerice kako bi svi predmeti korupcije bili u Odsjeku za korupciju.

Podsjetimo, Transparency International u prijavi Uredu disciplinskog tužioca protiv Kajganića, navodi da je veliku većinu predmeta dodijelio mimo sistema automatskog upravljanja.

Zbog toga je, inače, smijenjena njegova prethodnica na ovoj funkciji, Gordana Tadić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...