MIRZA IMAMOVIĆ O ODZIVU GRAĐANA NA REFERENDUMU ZA OPOZIV IBRAHIMA HADŽIBAJRIĆA: "Očekivali smo..."

Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati,

  • Politika

  • 23. Jul. 2023  

  • 1

U 19 sati su zatvorena biračka mjesta na kojima su građani Općine Stari Grad Sarajevo odlučivali o opozivu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Glasanje se vršilo na 46 biračkih mjesta. Pravo glasa imalo je nešto više od 36 hiljada glasača, a putem glasačkog listića izjašnjavali su se jesu li ZA ili PROTIV opoziva općinskog načelnika.

O tome kako su protekli izbori govorio je Mirza Imamović, predsjednik Komisije za provođenje postupka opoziva, u emisiji ‘Vijesti u 7’ Hayat TV.

"Mobilni timovi su stigli pred općinu. Dan je prošao u najboljem redu. Nemamo zabilježene probleme. Očekivali smo veći odziv. Odziv je 10,8 posto ili 3910 glasača zaključeno sa 19 sati. Nakon zatvaranja dobit ćemo tačan broj glasača", rekao je Imamović.

Pojasnio je kada će biti poznati rezultati referenduma.

"Nakon zatvaranja biračkih mjesta najkasnije sedam sati poslije zatvaranja objavit ćemo prve rezultate. Ukoliko Općinsko vijeće u roku 30 dana donese odluku o usvajanju opoziva načelnika CIK će donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih izbora. Ukoliko se usvoji odluka da opoziv nije uspio onda mandat općinskog načelika ostaje do dalje odnosno do redovnih izbora sljedeće godine. Općinsko vijeće je imenovalo vršioca dužnosti i općinskog načelnika. Ovo je komisija koja se prvi put susreće sa problemima na terenu i organizacije", rekao je Imamović.

Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati, kada će biti prebrojani glasovi dobijeni putem mobilnih timova, glasanje u odsustvu.

Konačni rezultati će biti najkasnije 30 dana od održavanja referenduma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...