BRANISLAV BORENOVIĆ U NEVJERICI: „Akcija spašavanja vojnika Dodika je u toku…“

-Eto vam ga, i onako je vaš, 20 godina radi sa vama, poručio je Borenović.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2023  

  • 1

Lider PDP-a Branislav Borenović tvrdi da Trojka pokušava spasiti lidera SNSD-a i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

-Sve je jasno... “Trojkina” akcija spašavanja redova Dodika je u toku.

Političko Sarajevo ga dovelo na vlast, a sada ga spašava i usput pravda najbesmisleniju i najkatastrofalniju vlast u postdejtonskoj BiH.

Eto vam ga, i onako je vaš, 20 godina radi sa vama.

Čast izuzecima, poručio je Borenović, reagirajući na kritike jednog sarajevskog portala u kojem se navodi kako je Borenović nedavno uputio niz kritika članu Predsjedništvu BiH Denisu Bećiroviću zbog predlaganja zaključaka koji su usvojeni u Predsjedništvu BiH preglasavanjem Željke Cvijanović.

Borenović je za Bećirovića napisao da je "karijeru izgradio na nacionalnoj netrepeljivosti" te poručio da "od goreg uvijek može Bećirović".

O pitanju Ustavnog suda BiH ima identičan stav onom kojeg je iznio Milorad Dodik pred koalicione partnere na državnom nivou, a to je da se u tu pravosudnu instituciju mora uvesti nacionalno odlučivanje.

"Svako rješenje koje podrazumijeva da devet sudija Ustavnog suda BiH dolazi iz RS-a i FBiH na način da jedna trećina dolazi iz RS-a, a dvije trećine iz FBiH je prihvatljiva za PDP pod uslovom da u okviru kvoruma za odlučivanje mora biti najmanje jedan sudija iz svakog konstitutivnog naroda i najmanje jedan iz svakog entiteta", rekao je nedavno Borenović.

Borenović je međunarodnoj zajednici poručio da je imovina i nadležnost nad njom "crvena linija koju neće prijeći", navodi se u kritikama na račun lidera PDP-a, nakon kojih je reagirao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...