ADNAN ŠTETA O REKONSTRUKCIJI PRUGE I RASKRSNICA: "Naš cilj je da linija na relaciji Ilidža-Baščaršija bude funkcionalna u septembru"

Ministar Šteta je kazao da je u procesu nabavka novih tramvaja.

  • Ekonomija

  • 25. Jul. 2023  25. Jul. 2023

  • 1

Na Skenderiji je jučer počela prva faza radova na rekonstrukciji raskrsnice u okviru projekta obnove tramvajske pruge u Sarajevu. Koji su novi projekti planirani te do kada će trajati radovi za N1 govorio je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta.

“Jako sam zadovoljan dinamikom radova. I na ovoj i na ostalim raskrsnicama. Radimo i na Dolac Malti raskrsnicu, a uskoro počinjemo i raskrsnicu kod Zemaljskog muzeja. Hvala građanima na razumijevanju. Moram da kažem da su građani navikli na radove na raskrsnicama. Dat ćemo građanima prugu kakvu zaslužuju”, kazao je Šteta.

Između ostalog je dodao:

“Ne tražimo izgovore. Radimo i po noći. I noćas ćemo raditi. Hvala svim radnicima. Mi smo u službi građana. Radni dan nam traje 24 sata bez obzira kakvo je vrijeme. Vrijeme otežava određene stvari, ali neće biti alibi za kašnjenje. Sve ide svojom dinamikom.  Naš cilj je da linija na relaciji Ilidža-Baščaršija bude funkcionalan u septembru. Trenutna dinamika pokazuje da smo u rokovima”.

Ministar Šteta je kazao da je u procesu nabavka novih tramvaja.

“U procesu je nabavka novih 15 tramvaja. Mi ćemo nakon tih 15 kupiti još 10 dodatnih tramvaja. Cilj je da imamo 25 novih i 25 starih tramvaja. Uskoro kreće pruga za Hrasnicu”, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...