VASKOVIĆ RASPALIO PO MINISTRU VANJSKIH POSLOVA BiH: „Konaković malo ili nimalo ima pojma o bilo čemu, posebno o poslu kojim se, trenutno, bavi….“

-Uzgred, istinski Rudonja odavno ga je pojeo za doručak i Konaković se “nagovara” već napola svaren, piše Vasković.

  • Mini market

  • 26. Jul. 2023  

  • 7

Dojadilo mi je više slušati “mudre misli” Elmedina Konakovića, ministra spoljnih poslova, koji za sve svoje i promašaje “Trojke”, te njihovo puzanje pred Miloradom Dodikom, krivicu vidi u “novinarima, urednicima, medijima”. Njemu je važno, kako to reče jednom na Face TV, da je spreman i da zna “nagovoriti se” onima koji ga kritikuju. Novinarima! Baš “fino” rečeno. Onako balzakovski, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

-Konaković, koji pledira da postane federalni “Rudonja” i strelovito juri ka tom, za njega, svetom, ali nedostižnom cilju, malo ili nimalo ima pojma o bilo čemu; Posebno o poslu kojim se, trenutno, bavi. 

Nisu spoljni poslovi ulica pa da se on “nagovara” bilo kome, posebno novinarima koji primjećuju njegov uličarski žargon, teške greške i jalove susrete, već institucija koja bi trebalo da reprezentuje državu. I da njen prvi čovjek zna šta je diplomatija, a ako se zna i “nagovoriti”, da ćuti o tome.

Međutim, Konakoviću je uzalud bilo šta objašnjavati; Hoće da bude kao Rudonja iako, objektivno, za to nema ni znanja ni mudrosti, ni intelekta, niti brzine razmišljanja; To što pokazuje da zna biti zao, nije preporuka za Rudonju; Prije toga treba u potpunosti da uništi Federaciju BiH, pokuša razvaliti BiH, Kao što je istinski Rudonja spržio Republiku Srpsku i BiH, secesionističkim postupcima, doveo na ivicu opstanka.

Uzgred, istinski Rudonja odavno ga je pojeo za doručak i Konaković se “nagovara” već napola svaren.

Pravi Rudonja je mesožder; Naravno, riječ je o Miloradu Dodiku, Zlom Poručniku koji je poharao sve, pojeo trećinu sopstvenog naroda, a da nije trepnuo, opljačkao ga beskrupulozno i ubrzano prodaje ono što je još preostalo; Dodik se nalazi pred optužnicom, u ogromnim problemima; Iskreno rečeno, treba što prije da ide iz politike, ali i takav Dodik Konakovića ovako dugo “vari” samo zato što ne zna šta će od sebe, iako bi, u svakom drugom slučaju, već zaboravio da ga je pojeo, piše, između ostalog, Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...