TREĆE POLUVRIJEME NA GRBAVICI: Adrian Mutu nije očekivao ovakvo pitanje –„Ja sam trener, a ti si…“

Uzvratna utakmica igra se narednog četvrtka u Bakuu od 19 sati.

  • Sport

  • 28. Jul. 2023  

  • 0

Nogometaši Željezničara su u prvom meču remizirali sa Neftcijem 2:2, a nakon utakmice medijima se obratio šef struke domaćih, Nermin Bašić.

-Malo sam razočaran jer smo primili eurogol u posljednjim minutama. Prvo želim da se zahvalim divnoj publici i mogu biti ponosni na ove momke kako smo iznijeli ovu utakmicu. Mislim da smo bili dosta dobri. Znali smo da su oni individualci strašni i oni danas nisu imali dobrih šansi, mi smo ih zaključali na tih 20 metara.

Dosta je bilo tempa i dosta tranzicija, dosta gledljiva utakmica. Veoma sam ponosan na svoju ekipu, preko 100 minuta u utakmici protiv ekipe koja vrijedi deset miliona. Falilo nam je igrača, plus su nam se povrijedila trojica danas. Živi smo i sanjamo dalje ovih sedam dana.

Moramo biti ponosni. Željo je odigrao tri utakmice i nije izgubio niti jednu utakmicu. Imamo motiva za dalje, imamo aktivan protivnik. Ova ekipa je igrala protiv Fenerbahcea i Crvene zvezde koja je jučer savladala Fiorentinu sa 5:0. Mi smo se morali prilagoditi protivniku, malo sam razočaran, ali sam više ponosan. Trebamo nastaviti raditi i mislim da je Željo tek na početku svog puta, kazao je Bašić.

Svoje viđenje meča na Grbavici dao je i trener Neftchija Adrian Mutu.

-Nisam sretan zbog remija, ali sam sretan zbog naše igre. Izašli smo da igramo nogomet i suprostavili smo se ekipi koja se jako dobro brani. U prvom poluvremenu smo počeli agresivno, ali zatim primili gol i nije bilo naše igre.

U drugom poluvremenu smo željeli da igramo, igrali smo mirno i na kraju smo nagrađeni. Atmosfera je bila sjajna, te se nadam da će tako biti u revanšu, rekao je Mutu.

Na poitanje novinara na osnovu čega misli da su bili bolji, Mutu je odgovorio:

-Ja sam trener, a ti si novinar. To je moje mišljenje. Znali smo da je Željezničar dobar iz prekida, a poštujem vaša mišljenja, kazao je Mutu, te dodao:

-Nisam nešto iznenađen, nisu nas iznenadili. Uradio sam analizu i vidio njihove prednosti. Dobra su ekipa, igraju jak nogomet, imaju dobre kontre. Svaki prekid im je kao penal. Kod prvog gola Želje nismo se dobro postavili, a i kod drugog morali smo se bolje snaći, kazao je on.

Uzvratna utakmica igra se narednog četvrtka u Bakuu od 19 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...