POŽAR NA ČIOVU JOŠ NIJE UGAŠEN: 150 vatrogasaca se bore sa vatrenom stihijom

Vatrogasci kažu da, ostane li situacija na požarištu pod nadzorom gasitelja, danas neće trebati uključivati protupožarne avione.

  • Hronika

  • 29. Jul. 2023  

  • 0

Požar, koji je buknuo na otoku Čiovu u četvrtak, još nije ugašen te i danas 150 vatrogasaca s 42 vatrogasna vozila natapaju rubne dijelove požarišta kako bi se spriječilo njegovo širenje, izvijestili su u subotu vatrogasci.

"Danas je situacija na požarištu na Čiovu povoljnija, požar je pod nadzorom, ali nije ugašen, a svaki novi vjetar mogao bi rasplamsati vatru i stvoriti nam nove probleme", rekao je Marin Buble, zapovjednik vatrogasne operativne zone Trogir, prenosi Hina.

Vatrogasci kažu da, ostane li situacija na požarištu pod nadzorom gasitelja, danas neće trebati uključivati protupožarne avione.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...