STEVANDIĆ SE OGLASIO: "Stavljanje na crnu listu SAD-a smatram odlikovanjem za dosljednost"

(...) nepokolebljivost i nepopuštanje pred ucjenama."

  • Politika

  • 31. Jul. 2023  

  • 5

Predsjednik Narodne skupštine bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (NSRS) Nenad Stevandić oglasio se nakon objave vijesti da je zbog antidejtonskog djelovanja stavljen na crnu listu Ministarstva finansija SAD-a

"Da se zna! Stavljanje na američku crnu listu zbog demokratskih prava da glasam za odluke NSRS-a koje smatram čuvanjem Republike Srpske i dejtonskog sporazuma smatram odlikovanjem za dosljednost, nepokolebljivost i nepopuštanje pred ucjenama i prijetnjama onih koji se smatraju svemoćnim", naveo je Stevandić na Twitteru. 
 Pored njega, na proširenoj listi OFAC-a završili su i članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer RS-a Radovan Višković, te entitetski ministar pravde Miloš Bukejlović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...