NEVJEROVATNO: Nenad Stevandić pronašao "krivca" nakon što je završio na američkoj „crnoj listi" - "Ovo je znak..."

-Mene nisu izabrali ambasadori, već narodni poslanici, kazao je Stevandić.

  • Vijesti

  • 02. Avg. 2023  

  • 17

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je za RTRS da su "posljednje američke sankcije rezultat lične pakosti i da su podstaknute iz Sarajeva u kojem se kreira priča o navodnom rušenju Dejtonskog sporazuma u RS-u".

-Svi zakoni ostaju na snazi. Ove sankcije pokazuju da oni nemaju druge mehanizme - nemaju mehanizam u Savjetu bezbjednosti UN u kojem se suočavaju sa vetom Rusije i Kine, kao što nemaju ni u EU, gdje ne postoji konsenzus. Ovo je znak geopolitičke nemoći, rekao je Stevandić.

On tvrdi da iza svega stoji namjera slabljenja pozicije Republike Srpske, kao i pokušaj narušavanja dobrih odnosa RS-a i Srbije.

-Cilj predstavnika SAD-a u BiH da naprave razdor između rukovodstva Republike Srpske, prvenstveno predsjednika Srpske Milorada Dodika i mene kao predsjednika Parlamenta. Fazu prijetnji i ucjena prošao sam dok sam bio u SDS-u i nikakve prijetnje neće spriječiti da poštujem volju narodnih poslanika i građana. Mene nisu izabrali ambasadori, već narodni poslanici, kazao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...