VELIKI TRIJUMF U SAN MARINU: Nerman Fatić savladao Davida Goffina, bivšeg 7-og tenisera svijeta, i plasirao se u polufinale prestižnog turnira

Fatić je protiv Goffina igrao doslovno briljantno, savladao ga u dva seta, 6-2. 6-3 i plasirao se u polufinale turnira.

  • Sport

  • 04. Avg. 2023  04. Avg. 2023

  • 1

Nerman Fatić, bosanskohercegovački teniser, pobjedom protiv Belgijanca Davida Goffina na turniru u San Marinu ostvario je svoj najveći uspjeh u teniskoj karijeri i probio se među 200 najboljih tenisača današnjice.

Fatić je protiv Goffina igrao doslovno briljantno, savladao ga u dva seta, 6-2. 6-3 i plasirao se u polufinale turnira.

Nekadašnjem 7-om igraču svijeta i najboljem beligijskom tenisaču u povijesti bosanskohercegovački reprezentativac nije ostavio ni najmanju šansu za uspjeh tokom sat i petnaest minuta koliko je meč trajao.

Fatić je servirao sjajno, podjednako dobro je reternirao, dva puta je uzimao poene na Goffinov servis u prvom, a jednom u drugom setu.

Bio je ovo revanš Fatića za poraz kojeg mu je Goffin nanio prije 15-ak dana u prvom kolu turnira u Veroni. Iako je zbog povreda Belgijanac tokom sezone ispao iz prvih sto tenisača, treba podsjetito da je on samo prije 20-ak dana u duelu Belgije i Španjolske imao meč loptu protiv najboljeg tenisača svijeta Carlosa Alcaraza koji se na čudesan način uspio preokrenuti meč u svoju korist.

Protivnika u polufinalu Nerman Fatić će saznati tokom večeri. Sa 45 poena osvojenih plasmanom u polufinale on bi, ukoliko se ne plasira u finale, na novoj ATP listi zauzimao 190. mjesto, najveći rezultat u karijeri.

Naš reprezentativac će još jednom danas izaći na teren u San Marinu jer ga čega polufinalni dvoboju u dublu gdje će sa Argentincom Romanom Andresom Burruchagom igrati protiv Francuza Thea Arribagea i Luce Sancheza.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...