TENISKI TURNIR U MAĐARSKOJ: Dobar start i velika pobjeda Nermana Fatića protiv favoriziranog Španjolca Ruiza

Fatić, inače 194. igrač na ATP listi je dobio prvi set protiv četvrtog nositelja i 153.igrača na svijetu sa 6-4.

  • Sport

  • 11. Mar. 2024  

  • 0

Bosanskohercegovački teniski reprezentativac Nerman Fatić nakon skoro jednomjesečnog odsustva sa turnira, startovao je danas pobjedom na Challengeru u Mađarskoj. On je u prvom kolu turnira kojise igra u Szekesfehervaru savladao favoriziranog Španjolca Pabla Llamaz Ruiza sa 2-1 u setovima, 6-4- 6-7.

Fatić, inače 194. igrač na ATP listi je dobio prvi set protiv četvrtog nositelja i 153.igrača na svijetu sa 6-4.

U drugom setu smo gledali pravu dramu. Španjojlac je u dva navrata imao tri poena prtednosti (3-0. 5-2), Fatić je to stizao i set je ušao u tie breakkojeg je Ruiz dobio sa 7-5.

Nakon 75 minuta iscrpljujućeg tenisa bosanskoherecegovčaki igrač je djelovao razočarano i umorno, međutim je u odlučujućem setu odigrao fenomenalno i ne prepuštajući protivniku niti jedan gejm trijumfovao sa 6-0.

U drugom kolu Nerman Fatić će igrati protiv italijansko-argentinskog igrača  Franca Agamenonea, donedavno 108.igrača na svijetu.

Turnir u Mađarskoj se igra u dvorani za nagradni fond od 75 hiljada eura.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...