USTAV NIJE ŠVEDSKI STO: Da je BiH pravno funkcionalna država, entitet RS zbog kršenja prava ne bi ni postojao (VIDEO)

Entitet RS je sluga države BiH.

  • Politika

  • 05. Avg. 2023  

  • 2

Vlasti entiteta RS kroz Narodnu skupštinu godinama krše i izlaze iz Okvira Dejtonskog sporazuma koji su potpisali 1995. godine.

Entitet RS je sluga države BiH. No kršenjem Ustava konstantno se primiču njegovom rušenju i vraćanju na prijeratni Ustav Republike BiH. Ne žele imenovati sudiju Ustavnog suda BiH. Traže izbacivanje stranih sudija. Vješto prave poziciju za pregovaranje. I to vrlo opasnu. Zakoni postoje, postoje istražni organi, ali rušitelji države i dalje su na slobodi, piše televizija Hayat.

Da je BiH pravno funkcionalna država, organi centralne vlasti drugačije bi postupali, a entitet RS ne bi ni postojao. Zašto? Zbog toga što NSRS svojim odlukama konstantno krši i izlazi iz Općeg okvirnog sporazuma za mir kroz Aneks 4, Ustava BiH – kaže Harun Išerić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...